Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Kollégium, szállás

Gyula – Elek

Krizsán Attila
nevelési igazgatóhelyettes

Tel.: 06-66/886-853
Email: kollegium@harruckern.hu

  Szállás ügyintézés: + 36-20/375-5181

A Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium jelenleg 2 településen 3 kollégiumot működtet. A több évtizedes hagyománnyal rendelkező kollégiumok kiemelt feladata a tanulás, a szocializálódás, a szociális és életviteli kompetenciák fejlesztése mellett a tehetséggondozás és a felzárkóztatás. Szakképzett fejlesztőpedagógusok és mentálhigiénés szakemberek segítik a nevelőtanárok munkáját.
Minden kollégiumunk pozitív minősítést szerzett a TÁMOP 3.1.7. „Referenciaintézmények országos hálózatának kialakítása és fejlesztése” című pályázaton, a befogadó pedagógia és a kompetencia alapú oktatás-nevelés területén referenciaintézményként szolgáltatunk. Célunk az iskolai felkészülés, a tanulás támogatása mellett a tanulók szabadidejének hasznos lekötése. Intézményeink internetkapcsolattal, számítástechnika teremmel, konditeremmel, sportpályával rendelkeznek. Művészeti iskolánk különböző tanszakai (társastánc, néptánc, képzőművészet, szobrászat, dráma), a kulturális és sportfoglalkozások, a kirándulások, az interaktív előadássorozatok bőséges kínálatából választhatnak tanulóink. A váltakozó helyszíneken megrendezett közös programok, rendezvények, versenyek összekötik a három település kollégistáit.


Kollégiumaink nyáron, iskolaszüneti napokon, hétvégén

idegenforgalmi feladatokat is betöltenek, szálláshelyként funkcionálnak.

Vendégszobáink egész évben a szállóvendégek rendelkezésére állnak.

 


Gyulai leánykollégium
Cím: 5700 Gyula, Szent István út 38.
E-mail: kollegium@harruckern.hu
Szállás: +36-20/375-5181

Az intézmény 2010 szeptemberében átadott új építésű, 100 férőhelyes kollégiuma kellemesen parkosított környezetben fekszik. A kollégiumi nevelés jelenlegi követelményeinek mindenben megfelelő létesítményben a 3 vagy 4 személyes szobákhoz saját vizesblokkok tartoznak. A földszinten található melegítő konyha hűtőkkel, mikrohullámú sütőkkel, elektromos tűzhellyel, mosogatógéppel növeli a tanulók komfortérzetét. Az épület teljes internet lefedettséggel rendelkezik, a tanuláshoz, kikapcsolódáshoz 10 db számítógép áll a diákok szolgálatára. A kollégiumi életet az egész tanév során számos hagyományos és rendhagyó program, rendezvény színesíti (Harruckern esték, egészséghét, karácsonyi vetélkedő és vacsora, sport- és ügyességi versenyek, szellemi vetélkedők, főzőversenyek, kirándulások, művészeti iskola).

További képek a leánykollégiumról:

                 

 


Gyulai „Madaras” fiúkollégium
Cím: 5700 Gyula, Szent István u. 69.
E-mail: kollegium@harruckern.hu
Szállás: +36-20/375-5181

A „Madaras” kollégium az 1970-es években épült, több évtizedes hagyománnyal rendelkező intézmény. A háromemeletes épületben a 4 ágyas szobák mellett minden szinten található melegítő konyha, amely hűtővel, mikrohullámú sütővel és villanysütővel felszerelt. Az épület teljes internet lefedettséggel, számítástechnika teremmel, konditeremmel teszi színesebbé a tanulók életét, a kollégium udvarán foci- és futópálya biztosítja a diákok sportolási lehetőségét. A tanulók szabadidejének hasznos eltöltésére számos program ad lehetőséget (Harruckern Esték, erős ember verseny, éjszakai akadályverseny, karácsonyi vetélkedő és vacsora, ünnepi megemlékezések, sport bajnokságok, kerékpártúrák, művészeti iskola).

További képek a fiúkollégiumról:

      

 
Eleki kollégium
Cím: 5742 Elek, Szent István u. 4-6.
E-mail: kollegium@harruckern.hu

Az eleki kollégiumban 80 tanuló kényelmes elhelyezését tudjuk biztosítani négyágyas szobákban. A kollégiumhoz tartozó hangulatos kerthelyiség, a szabadtéri sportpálya, a konditerem, számítástechnika terem, és kultúrterem egyedi lehetőségeket nyújt diákjaink számára. A tehetséggondozás mellett fejlesztő pedagógusok segítik a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatását.
Ízelítő rendezvényeinkből: diáknap, gólyabál, egészségügyi előadássorozatok, Harruckern esték, karácsonyi műsor, farsang, tájékozódási verseny, maszkafelvonulás, akadályverseny, sportversenyek.
Szabadidős tevékenységek: művészetoktatás (faszobrászat, színjátszás), sportolási lehetőségek (foci, kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz), internet, mozi klub, kirándulások, előadássorozatok, vetélkedők.

További képek az eleki kollégiumról:

    

 

 

 

Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

www.harruckern.hu